Photoshoptips: Redigera ögon

Idag tänkte jag ge er ett litet photoshop-tips om hur man kan redigera ögon. Nedan följer en steg för steg beskriving om hur jag brukar göra.

 
1. Börja med att dublicera lagret. Det gör du genom att markera lagret och högerklicka och välja "dublicera lager" eller genom att dra lagret till ikonen som är inringat i rött.
2. Se till så att det översta lagret är markerat. Gå in på Filter -> Skärpa -> Smart skärpa..

 
3. Det kommer nu upp en ruta. Välj att ha "förhandsvisa" ikryssat så ser du hur det kommer att se ut. Välj sen hur mycket skärpa du vill ha (det är olika från bild till bild) men tänk på att inte ta i för mycket så att det ser konstigt ut. Tryck OK.
4. Nu ska du skapa en lagermask och det gör du genom att markera det översta lagret och trycka på ikonen som är inringad i rött. Markera sen den lilla vita bilder och tryck ctrl + I så att den blir svart.


5. Välj penseln och se till att ha VIT färg och måla fram ögonen, eller där du vill ha det skarpt.

 
6. Kryssa sen i så att bilden i det andra lagret är markerat och inte lagermasken. Välj verktyget skugga (som är markerat med rött) och måla i mitten av ögat.
7. När du är klar så kan du högerklicka på skugga ikonen och istället välja Efterbelys. Välj en liten pensel och måla runt ögonfärgen så att det blir som en smal linje runt om ögat. (på bilden ovan ser ni tydligt att det vänstra ögat har som en mörk ring runt sig, just så kan ni måla)
KLART!


Före / Efter











Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se

HannaVic logotype