infrarött ljus och IR-filter

 

1. Infrarött ljus, bilden oredigerad 2. Bilden efter redigering

Igår hittade jag en skitcool effekt man kan göra med ett IR filter. Men vad är IR?
IR står för infraröd, som är ett ljus vi med mänskliga ögat inte ka se. När man skruvar fast ett IR-filter på kameran släpper kameran bara in det infraröda ljuset och det blir hur coola bilder som helst. Dock krävs lite redigering men det borde jag klara av.

Mitt nästa köp ska lätt bli ett IR-filter. Vill ni läsa mer så finns det jättebra artiklar HÄR, eller om du vill köpa filtret finns det HÄR!
 
Bilderna är lånade av Johanna Tåglund (stargirlphoto) med tillåtelse. Hennes inlägg hittar du R!

fototävling: svartvitt

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 85mm f/1.8 USM
Modell: Josefine Lekander
 
Jag är med och tävlar hos photoab där temat är svartvitt. Vinsten är ett valfritt filter från kamda och om jag har turen att vinna vill jag vinna ett gråfilter.

(OBS! Bilderna har jag satt ihop till ett tidigare inlägg, men nu får det vara så. Jag tävlar endast med den högra svartvita bilden.)

(Fototriss) tema: byggnader och arkitektur


Canon EOS 550D + EF-S18-55mm f/3.5-5.6 III

Jag tänkte att jag skulle gå med i Fototriss där en grupp fotointresserade fotograferar tre bilder utifrån ett tema varje vecka.
"Tanken med Fototriss är att du som deltar ska se temat som en utmaning för dig själv och ditt fotograferande. Och att de olika fotouppdragen som delas ut ska ge inspiration till att hitta nya motiv som du kanske inte skulle tänkt på att fotografera annars och att du kan utvecklas i ditt fotograferande och tänk kring foto."

Veckans tema är byggnader och arkitektur och denna gången fick det bli tre par bilder från en fotolektion för två-tre veckor sedan.
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se

HannaVic logotype